welzijn en hulpmiddelen voor ouderen

illustratie van het spelplus logo met de bekende gele plusjes die het motto van spelplus verbeelden: spelplezier met speciale spellen voor senioren
welzijn en hulpmiddelen voor ouderen

Het verbeteren van het welzijn van mensen met dementie vereist een holistische benadering die zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid omvat. Bij SpelPlus begrijpen we het belang van activiteiten, hulpmiddelen en producten die specifiek zijn ontworpen om het leven van mensen met dementie te verrijken.

Onze collectie in de categorie 'Welzijn' biedt een uitgebreide reeks opties die zijn afgestemd op de unieke behoeften van deze doelgroep. 

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-36 van 85

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-36 van 85

per pagina
Pagina

Dagelijks leven en praktische hulpmiddelen

Het vereenvoudigen van het dagelijks leven voor mensen met dementie is essentieel voor hun welzijn en autonomie. De sub-categorie 'Dagelijks leven en praktische hulpmiddelen' biedt een scala aan producten die gericht zijn op het vergroten van de zelfstandigheid en het comfort. Van aangepaste kleding en schoeisel tot hulpmiddelen voor persoonlijke verzorging, deze selectie is ontworpen om alledaagse taken toegankelijker en minder frustrerend te maken. Ontdek meer.

Dagschema en planning

Een duidelijke structuur en routine zijn van onschatbare waarde voor mensen met dementie. 'Dagschema en planning' biedt hulpmiddelen die helpen bij het organiseren van de dag, waardoor angst wordt verminderd en oriëntatie wordt bevorderd. Deze producten, zoals gepersonaliseerde kalenders en planborden, maken het gemakkelijker voor individuen om hun dagelijkse activiteiten te volgen en te anticiperen. Lees verder.

Dagklokken

Tijdbeleving kan een uitdaging zijn voor mensen met dementie. 'Dagklokken' zijn speciaal ontworpen om hen te helpen de tijd en het tijdstip van de dag te begrijpen. Deze klokken tonen niet alleen de tijd, maar ook afspraken. Een essentieel hulpmiddel voor het behouden van een gevoel van normaliteit in het dagelijks leven. Meer informatie.

Eten en drinken

Eten en drinken vormen een belangrijk aspect van zelfzorg en genot, maar kunnen uitdagend zijn voor mensen met dementie. De 'Eten en drinken' sub-categorie bevat producten zoals aangepast bestek, borden, en bekers die ontworpen zijn om het eten en drinken te vergemakkelijken, de onafhankelijkheid te ondersteunen, en de waardigheid te behouden tijdens maaltijden. Ontdek de producten.

Informatie en spellen voor beter begrip over dementie

Kennis is macht, vooral als het gaat om het begrijpen van dementie. Deze sub-categorie bevat een breed scala aan boeken en spellen die zijn ontworpen om inzicht te geven in wat dementie inhoudt, zowel voor zorgverleners als voor mensen die zelf met deze aandoening leven. Deze hulpmiddelen bevorderen empathie, begrip en effectieve communicatie. Leer meer.