geheugentraining en denkspelletjes voor ouderen

Beeld
geheugentraining en denkspelletjes voor ouderen

Wat zijn hersengym en geheugentraining?

Geheugentraining en hersengym (ook wel puzzel of denkspelletjes) zijn niet alleen een leuk tijdverdrijf, het is ook goed voor de mentale prestaties, verbeterd aandacht en concentratie. Het geheugen trainen en de hersenen oefenen is als het oefenen van de spieren: essentieel om lekker gezond te blijven. Van groot belang dus dat opuderen gestimuleerd worden om hun hersenen te trainen, cognitieve spelletjes voor ouderen zijn een van de leukste middelen daarvoor.

Onze speciaal ontworpen geheugentraining en hersenspelletjes bieden een breed scala aan leuke en uitdagende spellen en activiteiten die speciaal zijn ontworpen voor oudere mensen, ouderen met beginnende dementie of gevorderde Alzheimer. Met onze spellen kunnen ouderen op een plezierige manier hun geheugen scherp houden, genieten van sociale interactie en hun cognitieve vaardigheden verbeteren.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 122

per pagina
Pagina
 1. Op verlanglijst
  Fotodomino - Sinterklaas
  Fotodomino - Sinterklaas
  57,00 € 47,11 €
 2. Op verlanglijst
  - 10%
  Blik op vroeger
  Blik op vroeger
  47,25 € 39,05 € 52,50 €
 3. Op verlanglijst
  Wablief?! - Vergeetwoorden
  Wablief?! - Vergeetwoorden
  14,95 € 12,36 €
 4. Op verlanglijst
  Het spreekwoordenspel
  Het spreekwoordenspel
  10,95 € 9,05 €
 5. Op verlanglijst
  Het spreekwoordenspel - deel 2
  Het spreekwoordenspel - deel 2
  10,95 € 9,05 €
 6. Op verlanglijst
  Het Spreekwoordenkwartet
  Het Spreekwoordenkwartet
  10,95 € 9,05 €
 7. Op verlanglijst
  Vragenderwijs Seizoenenspel
  Vragenderwijs Seizoenenspel
  107,00 € 88,43 €
 8. Op verlanglijst
  Mannenvragen 1
  Mannenvragen 1
  85,00 € 70,25 €
 9. Op verlanglijst
  Mannenvragen 2
  Mannenvragen 2
  85,00 € 70,25 €
 10. Op verlanglijst
  Kaarten - Natuurfoto's
  Kaarten - Natuurfoto's
  17,50 € 14,46 €
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 122

per pagina
Pagina

Waarom is hersentraining goed voor ouderen?

Hersentraining en geheugenoefeningen zijn goed voor ouderen omdat het de cognitieve functies stimuleert, het geheugen scherp houdt en mentale alertheid bevordert. Het vertraagt het cognitieve achteruitgangsproces, verbetert concentratie en probleemoplossend vermogen, en vergroot het gevoel van eigenwaarde. Bovendien biedt het sociale interactie en plezier, wat bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven en welzijn bij ouderen. Zie ook onze informatiepagina's over denkspelletjes en geheugentraining.

Bij SpelPlus bieden we een verscheidenheid aan geheugenspelletjes, waaronder memoryspellen, sudoku, solitaire, foto-domino, kruiswoordpuzzels met grote letters, woordzoekers met grote letters, klessebasjes puzzelboekjes en legpuzzels speciaal ontworpen voor ouderen.

Waarom vinden ouderen spelletjes voor geheugentraining zo leuk om te doen?

Geheugenspelletjes voor ouderen zijn vaak geliefd omdat het een leuke manier isom de geest actief te houden. Voor ouderen, vooral degenen met dementie of Alzheimer, is het behouden van mentale scherpte essentieel en het idee dit trainen en stimuleren voelt goed. Door regelmatig geheugenspellen zoals kaartspelletjes, puzzels en geheugenkaarten te spelen, worden cognitieve functies van ouderen gestimuleerd, zoals geheugen, concentratie en probleemoplossend vermogen.

Daarnaast bieden deze activiteiten niet alleen mentale stimulatie maar vaak ook sociaal contact. Zeker in dagbesteding of verzorgingstehusi ka zorgt het spelen van spelletjes voor geheugentraining voor sociale interactie en kan het een gevoel van verbondenheid creëren. Het samen spelen van deze spelletjes bevordert communicatie en samenhang tussen ouderen, waardoor een gevoel van gemeenschap en vreugde ontstaat.

Bovendien ervaren ouderen vaak voldoening en plezier bij het spelen van deze spellen. Het behalen van doelen, het oplossen van puzzels en het zien van vooruitgang in hun geheugen geeft een gevoel van prestatie en zelfvertrouwen. Dit draagt bij aan een positieve gemoedstoestand en vermindert stress, wat gunstig is voor hun algehele welzijn. Bekijk ons assortiment voor alle geheugenspelletjes en breintraining voor senioren en bejaarden.

Hoofdgroep