beeldkaarten en beeldboeken

illustratie van het spelplus logo met de bekende gele plusjes die het motto van spelplus verbeelden: spelplezier met speciale spellen voor senioren

Beeldkaarten en boeken voor Reminiscentie: Herinneringen Herleven

Beeldkaarten voor reminiscentie zijn krachtige hulpmiddelen om herinneringen te koesteren en te delen. Deze speciaal ontworpen kaarten bevatten afbeeldingen van verschillende periodes in het leven, van historische gebeurtenissen tot alledaagse scènes. Ze zijn bedoeld om gesprekken op gang te brengen, herinneringen op te roepen en het welzijn van ouderen, vooral degenen met dementie, te verbeteren.

Hoe Werken Beeldkaarten voor Reminiscentie?

Beeldkaarten zijn vaak voorzien van afbeeldingen die nostalgische gevoelens oproepen. Dit kan een oude straatbeeld zijn, een vintage auto, of een foto van een beroemd persoon uit het verleden. Deze visuele stimuli kunnen krachtige herinneringen en verhalen naar boven brengen bij ouderen.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
 1. Op verlanglijst
  Raadspel van Beelden
  Raadspel van Beelden
  35,95 € 29,71 €
 2. Op verlanglijst
  Beelden Combineren
  Beelden Combineren
  10,95 € 9,05 €
 3. Op verlanglijst
  Prentenboek - SpelPlus
  Het Grote Prentenboek
  19,95 € 16,49 €
  Niet op voorraad
 4. Op verlanglijst
  Kaarten - Gebruiksvoorwerpen
  Kaarten - Gebruiksvoorwerpen
  18,50 € 15,29 €
 5. Op verlanglijst
  Kaarten - Natuurfoto's
  Kaarten - Natuurfoto's
  18,50 € 15,29 €
 6. Op verlanglijst
  Landenspel
  Landenspel
  105,00 € 86,78 €
 7. Op verlanglijst
  Ingrediëntenspel
  Ingrediëntenspel
  97,50 € 80,58 €
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina

Waarom Zijn Beeldkaarten Leuk en Belangrijk?

 1. Stimuleren van Gesprekken: Beeldkaarten fungeren als gespreksstarters. Ze inspireren ouderen om te praten over hun ervaringen en herinneringen, wat sociale interactie bevordert en een gevoel van verbinding creëert.

 2. Herbeleven van Herinneringen: Voor ouderen, vooral degenen met dementie, kunnen beeldkaarten een manier zijn om oude, dierbare herinneringen te herbeleven. Dit kan troost en vreugde brengen.

 3. Cognitieve Stimulatie: Het bekijken en bespreken van afbeeldingen op de kaarten stimuleert cognitieve functies zoals waarneming, geheugen en taal.

 4. Emotionele Ondersteuning: Beeldkaarten kunnen positieve emoties oproepen, zoals vreugde, verwondering en zelfs humor. Dit draagt bij aan het emotionele welzijn van ouderen.

 5. Therapeutisch Gebruik: Beeldkaarten worden vaak gebruikt in zorginstellingen en therapeutische settings om de kwaliteit van leven te verbeteren en stress te verminderen.

Hoe Beeldkaarten te Gebruiken?

Beeldkaarten kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, zowel individueel als in groepsinstellingen. Ze kunnen dienen als startpunt voor groepsgesprekken, als herinneringshulpmiddel voor familieleden en zorgverleners, of gewoon als een ontspannende activiteit om van te genieten.

Het koesteren van herinneringen is van onschatbare waarde, vooral voor ouderen. Beeldkaarten voor reminiscentie bieden een betekenisvolle manier om dit te doen, terwijl ze ook de geest stimuleren en emotioneel welzijn bevorderen. Ontdek ons assortiment beeldkaarten op www.spelplus.nl en help ouderen om hun levensverhalen te delen en te waarderen.

Spellen voor ouderen: product categorieën

Hieronder vindt u de belangrijkste product categorieën van SpelPlus. Hier al onze, speciaal voor ouderen geschikte spellen en activiteiten en hulpmiddelen voor senioren en mensen met dementie. In de linker-zijbalk kunt u aanvinken voor wie de producten geschikt moeten zijn.