melodie instrumenten

illustratie van het spelplus logo met de bekende gele plusjes die het motto van spelplus verbeelden: spelplezier met speciale spellen voor senioren

Melodie-instrumenten zijn muziekinstrumenten die specifiek ontworpen zijn om melodische tonen of reeksen van noten te produceren, in tegenstelling tot ritmische of percussieve geluiden. Deze instrumenten stellen de speler in staat om de toonhoogte van de noten die ze spelen te controleren, waardoor ze in staat zijn om melodieën en harmonieën te creëren zoals de piano, xylolofoon of harp.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

14 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

14 producten

per pagina

Muziekinstrumenten voor melodie zijn bijzonder geschikt voor ouderenzorg en therapie, omdat ze niet alleen vermaak bieden, maar ook cognitieve en motorische vaardigheden kunnen stimuleren. Voor ouderen, vooral die met cognitieve uitdagingen zoals dementie, kunnen melodie-instrumenten een vorm van expressie bieden en helpen bij het behoud van hand-oog coördinatie en fijne motoriek. Deze instrumenten zijn zorgvuldig gekozen om niet alleen plezier en ontspanning te bieden, maar ook om cognitieve vaardigheden en motorische coördinatie te stimuleren. Van melodieuze xylofoons tot een handzame piano of mondharmonica, elk instrument in deze categorie is ontworpen om toegankelijk en gebruiksvriendelijk te zijn voor senioren. Of het nu gaat om individueel gebruik of in groepsverband, onze melodie-instrumenten bieden een unieke manier voor ouderen om zich uit te drukken en te genieten van de kracht van muziek. Ze zijn ideaal voor gebruik in verzorgingstehuizen, dagbestedingscentra of gewoon thuis, en bieden een zinvolle activiteit die zowel stimulerend als therapeutisch is.