Pétanque en Boccia

illustratie van het spelplus logo met de bekende gele plusjes die het motto van spelplus verbeelden: spelplezier met speciale spellen voor senioren

Boccia en Petanque zijn traditionele spellen die ouderen de kans bieden om hun motoriek en strategische vaardigheden te verbeteren, terwijl ze tegelijkertijd genieten van sociaal samenzijn. In Boccia gooien spelers zachte ballen richting een doelbal, terwijl bij Petanque (en Jeu de Boules) metalen ballen zo dicht mogelijk bij een klein houten doel worden gerold. Het gaat niet alleen om nauwkeurigheid, maar ook om tactiek.

Waarom zijn deze Petanque en Boccia zo geliefd bij ouderen?

Allereerst bieden ze een rustige, ontspannen manier om in beweging te blijven, wat cruciaal is voor fysieke gezondheid. Boccia en Petanque vereisen geen intense lichamelijke inspanning, waardoor ze toegankelijk zijn voor mensen met verschillende fysieke mogelijkheden. Daarnaast bevorderen deze spellen sociale interactie en verbondenheid. Ouderen kunnen genieten van elkaars gezelschap terwijl ze hun strategische denkvermogen aanscherpen.

Bovendien brengen Boccia en Petanque een gevoel van voldoening en prestatie met zich mee. Het doel om de ballen zo dicht mogelijk bij het doel te krijgen, creëert een gevoel van competitie en stimuleert spelers om hun vaardigheden te verbeteren. Voor ouderen die op zoek zijn naar een aangename en gezonde activiteit, zijn Boccia en Petanque de perfecte keuze.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

per pagina