illustratie van het spelplus logo met de bekende gele plusjes die het motto van spelplus verbeelden: spelplezier met speciale spellen voor senioren

Vragenderwijs: alle spellen op een rij

Vragenderwijs, de leukste manier voor ouderen om het geheugen te oefenen

Waarom is Vragenderwijs zo leuk om te doen? Lees hier het antwoord van een gebruiker: "Vragenderwijs is het favoriete spel van de groep, ze zingen de liedjes altijd met elkaar, ze kennen alle teksten die ze in hun jeugd op school hebben geleerd. Het spel geeft vaak ook stof tot praten en er wordt veel gelachen.' Corrie Bransen, Sociaal cultureel werker

Vragenderwijs Holland is een spel dat spelplezier combineert met geheugentraining en het opdoen van kennis over Nederland. Het populaire thema rond Nederland spreekt een breed publiek aan, ongeacht leeftijd. De unieke combinatie van illustraties en interactieve vragen maakt het spel bijzonder geschikt voor mensen die moeite hebben met concentratie en geheugenproblemen.

Qua spelopzet is het SeizoenenSpel een combinatie van de sterke onderdelen van Vragenderwijs Holland en het spel Veel te Vertellen. Dit omdat de koffer grote spelkaarten mét foto’s bevat én kennisvragen combineert met belevingsvragen. Dat zorgt ervoor dat de vragen op de spelkaarten makkelijker aansluiten bij de leefwereld van de spelers en dat maakt het voor hen eenvoudiger ervaringen en herinneringen uit hun geheugen op te halen.

Naast de koffer Vragenderwijs Holland Deel 1, zijn er ook de koffers Vragenderwijs Blauw en Vragenderwijs Rood. Vragenderwijs Blauw en Rood bevatten kleinere spelkaarten over andere thema's, met één vraag per spelkaart. De vragen van Vragenderwijs Blauw zijn eenvoudiger dan die van Vragenderwijs Rood. De spelkaarten van Vragenderwijs Blauw bevatten ook tekeningen, die van Rood niet. Alle Vragenderwijs versies komen in een praktische koffer met alle kaarten en informatie.

Vragenderwijs Holland
Vragenderwijs Holland
107,00 € 88,43 €
Niet op voorraad
Vragenderwijs Seizoenenspel
Vragenderwijs Seizoenenspel
107,00 € 88,43 €

De verschillende delen van het geheugenspel Vragenderwijs Blauw Visueel geeft (activiteiten)begeleiders en verwanten een handvat om mensen met concentratie- en geheugenproblemen op een plezierige manier te activeren. Doel is niet alleen het geheugen te stimuleren, maar ook het meedoen in een sociale setting en het met elkaar in gesprek komen. Er is gezocht naar herkenbare en originele onderwerpen die veel gespreksstof opleveren. Dat heeft een positief effect op het gevoel van welbevinden.Er zijn 3 delen:

Vragenderwijs Blauw Deel 1 Visueel is na lange tijd en naar wens van vele klanten is weer opnieuw uitgebracht. Het spel is geheel vernieuwd in dezelfde stijl als Delen 2 en 3. Verouderde vragen zijn vervangen door nieuwe vragen, waardoor het spel nu weer geheel up to date is. Er is nu ook meer variatie in de moeilijkheidsgraad van de vragen, zodat er meer mogelijkheden tot differentiatie zijn.

Vragenderwijs Blauw deel 1 Visueel
Vragenderwijs Blauw deel 1 Visueel
107,00 € 88,43 €
Vragenderwijs Blauw deel 2 Visueel
Vragenderwijs Blauw deel 2 Visueel
117,00 € 96,69 €
Vragenderwijs Blauw deel 3 Visueel
Vragenderwijs Blauw deel 3 Visueel
117,00 € 96,69 €

Vragenderwijs Rood deel 1A/1B/2A/2B zijn geheugenspelen met 300 vragen over Spreekwoorden, Liedjes, Taal, Natuur en Allerlei. De vragen zijn geschikt voor redelijk vitale ouderen en prikkelen op een plezierige manier het geheugen. De vragen staan in grote letters op de stevige, professioneel gelamineerde kaarten. Onder elke vraag staat een tip om het antwoord te vinden. Op de achterzijde staat het antwoord op de vraag. In de overzichtelijke handleiding vindt u spelvormen en informatie over het geheugen. Met fiches wordt de puntentelling geregeld. Er is ook een liedjeshandleiding met eerst 4 tot 6 regels van elk liedje.

Rood deel 1B is een aanvulling op 1A. Elk deel staat op zichzelf dus u hoeft niet deel 1A te kopen om deel 1B te gebruiken. Zo ook voor Deel 2A en 2B.

Vragenderwijs Rood deel 1A
Vragenderwijs Rood deel 1A
89,00 € 73,55 €
Vragenderwijs Rood deel 1B
Vragenderwijs Rood deel 1B
89,00 € 73,55 €
Vragenderwijs Rood deel 2A
Vragenderwijs Rood deel 2A
89,00 € 73,55 €
Vragenderwijs Rood deel 2B
Vragenderwijs Rood deel 2B
89,00 € 73,55 €

Vragen/FAQ:

Zijn de Vragenderwijs spelen geschikt voor ouderen?:
Ja, de Vragenderwijs-spelen zijn gedurende de ontwikkeling uitgebreid getest. In de eerste testronde hebben senioren boven de 80 jaar (maar zonder beperkingen) feedback gegeven op de spelkaartvragen en de foto’s. Dit leidde tot gezellige avonden waarin veel gelachen werd en waar bijvoorbeeld een dochter naar aanleiding van de vragen hele andere verhalen van haar moeder hoorde. Ondanks dat de vragen voor haar moeder makkelijk waren, ontstonden door samen het spel te spelen hele andere gesprekken dan gewoonlijk. In de tweede testronde hebben medewerkers van ouderenorganisaties feedback gegeven op de vragen en foto’s. Ook deze feedback is weer in het spel verwerkt!

Voor welke groep ouderen is het bedoeld, is het ook geschikt voor mensen met dementie?
Vragenderwijs is er voor iedereen. De blauwe serie is speciaal ontworpen voor ouderen met beperkingen, terwijl de rode serie geschikt is voor meer vitale ouderen.

Wat zit in de verpakking?
Elk Vragenderwijs spel komt in een mooie koffer waarin alle gelamineerde spelkaarten zitten net zoals de uitleg.

Ervaringen:

"We hebben het nieuwe Vragenderwijs-spel in gebruik genomen, het is erg leuk en ook de tekeningen worden goed herkend, wij zijn erg blij dat wij het aangeschaft hebben, het zorgt voor vele uurtjes plezier! De doelgroep waar ik voor werk wisselt van dementerende ouderen of ouderen met lichamelijke beperkingen of een mix hiervan, het spel is overal inzetbaar." Henni van Hoof, Hapertse kluis

"Bedankt voor de koffer, wij zijn er erg enthousiast over! We zijn met name erg enthousiast over de tekeningen en ook de tips zijn voor sommige fijn. Wij werken hier met dementerenden, we hebben nog geen kaartjes kunnen ontdekken die we niet geschikt vonden. Ook de kleinere koffer is prettig! Dus helaas geen negatieve feedback haha." Marja van Hooff, Woonbegeleider Ekelhof