illustratie van het spelplus logo met de bekende gele plusjes die het motto van spelplus verbeelden: spelplezier met speciale spellen voor senioren

Ontdek onze bingo varianten speciaal voor ouderen

Bingo is een geliefd spel onder ouderen, niet alleen vanwege de eenvoud en toegankelijkheid, maar ook vanwege het sociale aspect. Het samen spelen van bingo in een groep creëert een gevoel van gemeenschap en verbondenheid. Voor velen is het meer dan een spel; het is een kans om te socialiseren, lachen, en te genieten van het gezelschap van anderen. Dit maakt bingo tot een ideale activiteit in verzorgingstehuizen en dagbestedingscentra, waar het zorgt voor een levendige en vrolijke sfeer.

De speciaal aangepaste bingo sets met grote cijfers zijn een fantastische uitvinding voor ouderen. Deze sets hebben extra grote kaarten en duidelijke, goed leesbare cijfers, wat ze bijzonder geschikt maakt voor senioren met visuele beperkingen. De Bingo Molen XXL maakt het spel nog toegankelijker en spannender met zijn indrukwekkende grootte, waardoor het gemakkelijker wordt voor iedereen om de getrokken nummers te zien en te volgen. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat bingo een plezierige activiteit blijft, zelfs voor diegenen die moeite hebben met kleinere, traditionele bingokaarten.

Bingo met extra grote cijfers
Bingo met extra grote cijfers
€ 54,50 € 45,04
Bingokaarten XL
Bingokaarten XL
€ 9,45 € 7,81
Bingomolen XXL 75 Serie
Bingomolen XXL 75 Serie
€ 219,00 € 180,99

Beweeg Bingo: Beweeg Bingo is een verfrissende variant op het traditionele bingospel, speciaal ontworpen om ouderen op een leuke en interactieve manier te laten bewegen. Het spel combineert het plezier van bingo met lichte fysieke oefeningen, wat hilarische momenten kan opleveren voor de deelnemers. Elke bingokaart bevat verschillende bewegingen, zoals armrotaties of knieheffen, waardoor senioren gestimuleerd worden om actief te blijven. Dit draagt niet alleen bij aan hun fysieke gezondheid, maar bevordert ook sociale interactie en plezier tijdens het spel.

Audio Bingo: Audio Bingo is een unieke en innovatieve draai aan het traditionele bingospel, speciaal ontworpen voor ouderen, inclusief die met dementie. In plaats van cijfers, gebruikt dit spel dierengeluiden, wat een stimulerende en vermakelijke ervaring biedt. Het luisteren naar en herkennen van de verschillende geluiden activeert de hersenen op een leuke manier en bevordert de sociale interactie onder de deelnemers. Deze aanpak maakt het spel toegankelijk en genietbaar, zelfs voor senioren met cognitieve beperkingen.

Muziek bingo: Muziekbingo is een innovatieve versie van bingo, speciaal ontworpen voor mensen met dementie. Dit spel bevordert cognitieve functies en sociale interactie door het gebruik van authentieke instrumentgeluiden. Spelers luisteren naar geluiden van een CD en plaatsen fiches op de bijbehorende afbeeldingen op hun bingokaarten. Het is geschikt voor groepen tot 8 personen en maakt het mogelijk voor deelnemers in verschillende stadia van dementie om actief mee te doen.

Holland Bingo 1 & Holland Bingo 2:Holland Bingo brengt een uniek Nederlands tintje aan het traditionele bingospel. Met afbeeldingen van typisch Nederlandse items, zoals een melkkan of een ophaalbrug, spreekt het spel vooral aan bij senioren die herinneringen hebben aan deze iconische elementen. Deze vorm van bingo stimuleert niet alleen het geheugen, maar zorgt ook voor gezellige momenten van herkenning en nostalgie. Het is een geweldige manier voor ouderen om te genieten van een vertrouwd spel met een lokale draai.

BeweegBingo - het spel om te bewegen
BeweegBingo - het spel om te bewegen
€ 119,00 € 98,35
Audio Bingo Diergeluiden
Audio Bingo Diergeluiden
€ 47,95 € 39,63
Muziekbingo
Muziekbingo
€ 47,95 € 39,63
Holland Bingo Deel 1
Holland Bingo Deel 1
€ 89,00 € 73,55
Niet op voorraad

Vragen over onze Bingo-sets speciaal voor ouderen en mensen met dementie

 • Waarom is bingo voor ouderen zo leuk en gezellig?
  Bingo bevordert sociale interactie en gemeenschapsgevoel onder ouderen. Het is gemakkelijk te volgen en biedt een kans voor gezelligheid en plezier.
 • Is bingo niet te moeilijk voor ouderen?
  Nee, bingo is ontworpen om eenvoudig en toegankelijk te zijn, ook voor ouderen met cognitieve of fysieke beperkingen.
 • Is bingo gezond om te doen?
  Ja, bingo kan cognitieve vaardigheden stimuleren en bijdragen aan het welzijn van ouderen, vooral in sociale settings.
 • Wat zijn de verschillen tussen traditionele bingo en speciale bingo varianten zoals Beweeg Bingo of Muziek Bingo?
  Speciale varianten zoals Beweeg Bingo en Muziek Bingo bieden extra elementen zoals fysieke activiteit en muzikale interactie om de ervaring te verrijken.
 • Hoe kan Bingo met extra grote cijfers ouderen met visuele beperkingen helpen?
  Deze bingo variant met grotere cijfers is gemakkelijker te zien en te volgen voor ouderen met verminderd zicht.
 • Op welke manieren stimuleert Beweeg Bingo de fysieke activiteit van ouderen?
  Beweeg Bingo combineert lichte oefeningen met het spel, wat helpt bij het behouden van mobiliteit en fysieke gezondheid.
 • Is Holland Bingo geschikt voor ouderen met dementie, en zo ja, hoe draagt het bij aan hun welzijn?
  Holland Bingo, met herkenbare beelden, kan positieve herinneringen oproepen en cognitieve stimulatie bieden aan ouderen met dementie.
 • Hoe werkt Audio Bingo en waarom is het bijzonder geschikt voor senioren met gehoorproblemen of cognitieve uitdagingen?
  Audio Bingo gebruikt geluiden in plaats van cijfers, wat de zintuigen prikkelt en cognitief stimulerend is, vooral voor senioren met gehoorproblemen of dementie.
 • Welke rol kan Muziek Bingo spelen in het verbeteren van de cognitieve functies en het geheugen van ouderen?
  Muziek Bingo kan het geheugen en de cognitieve vaardigheden stimuleren door ouderen te laten reageren op en herkennen van muziek.